Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Λουκουμάδες με Μαστίχα

Είναι ευρέως γνωστό ότι η μαστίχα είναι ένα από τα φυσικά προϊόντα της Χίου. Η μαστίχα παράγεται μόνο στα νότια του νησιού και οι άνθρωποι ασχολούνται χρόνια με την καλλιέργεια της. Λόγω της μεγάλης ζήτησής της, χρησιμοποιείται για την παραγωγή φαρμάκων, καλλυντικών, αναψυκτικών αλλά και σε συνταγές.

 

Λουκουμάδες με Μαστίχα


Συστατικά:
Για τη ζύμη: Για το σιρόπι:
1/2 κιλό σκληρό αλεύρι
1/2 κιλό μαλακό αλεύρι
1/4 κιλού Μαγιά
1 σφηνάκι Λικέρ Μαστίχα
4 ποτήρια Νερό
1κ.σ Μέλι

Για το σιρόπι:
4 ποτήρια Χλιαρό Νερό
2 ποτήρια Ζάχαρη
χυμό μισού Λεμονιού
1 κ.γλ. Μέλι
Μοσχοκάρυδο
Κανέλλα
Καρύδι τριμμένο

ΟΔΗΓΙΕΣ:
Βάζουμε στη λεκάνη το νερό, διαλύουμε τη μαγιά και βάζουμε 2 κουταλιές μέλι. Προσθέτουμε λίγο αλατάκι, μισό κουταλάκι μαστίχα, σε σκόνη τριμμένη σε μπλέντερ. Αφού βάλουμε λίγο λικέρ μαστίχας. Ρίχνουμε λίγο- λίγο το αλεύρι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό επιπλέον. Το αφήνουμε να φουσκώσει 30 με 40 λεπτά το πολύ. Πλάθουμε το ζυμάρι με κοφτές κινήσεις για να πάρει αέρα και να φουσκώσει.
Ρίχνουμε στο τηγάνι λάδι και το αφήνουμε να κάψει για να τηγανίσουμε τους λουκουμάδες.
Περιχύνουμε τους λουκουμάδες με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και κανέλα.

Πηγή: http://www.entercity.gr/content/view/6176/358/


Μπέλλας Κυριάκος, Καξηρή Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου