Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ελεύθερος χρόνος

Ο ελεύθερος χρόνος είναι ο χρόνος που διαθέτει ο άνθρωπος για να τον αξιοποιήσει σύμφωνα με τις προσωπικές του επιλογές.

 Η ύπαρξη ελεύθερου χρόνου είναι απαραίτητη στον άνθρωπο, κυρίως στους νέους επειδή τους βοηθάει:
στην ψυχική και σωματική υγεία τους, γιατί τους επιτρέπει να ξεκουραστούν διώχνοντας το άγχος που τους δημιουργούν οι διάφορες υποχρεώσεις
στην κοινωνικοποίηση τους, αφού τους επιτρέπει να έρχονται σε επαφή με τους άλλους και να δημιουργούν φιλίες καταπολεμώντας την μοναξιά.
Ο ελεύθερος χρόνος μπορεί να αξιοποιηθεί με διάφορους τρόπους όπως με τη μελέτη διάφορων βιβλίων, τον αθλητισμό, τα ταξίδια, τις εκδρομές καθώς με τα ηλεκτρονικά και τυχερά παιχνίδια.

Κορδάς Κωνσταντίνος 


Στον ελεύθερο μου χρόνο περιλαμβάνονται πολλές δραστηριότητες, η κυριότερη είναι η φωτογράφηση. Συνήθως βγαίνω έξω και  περιπλανιέμαι σε μέρη έξω από το χωριό μου, το Πυργί, οπού έχει ωραία τοπία με πολύ πράσινο και είναι εντυπωσιακά. Για να απαθανατίσω μια στιγμή χρησιμοποιώ το κινητό μου και οι φωτογραφίες δεν είναι πολύ καλές οπότε όταν γυρίσω σπίτι τις επεξεργάζομαι στον υπολογιστή. Έτσι περνάω ευχάριστα την ώρα μου και ταυτόχρονα αναπτύσσω και μία ικανότητα και αποκτώ εμπειρία. Βέβαια η επεξεργασία είναι δύσκολη αλλά τα αποτελέσματα είναι εκθαμβωτικά.

Αυγουστίδης Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου