Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Διαδίκτυο

Το διαδίκτυο στις μέρες μας χρησιμοποιείτε καθημερινά από όλο τον κόσμο. Ανάλογα με το πώς το χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο μπορεί να μας φανεί χρήσιμο ή να μας βάλει σε κίνδυνο.
Με τη σωστή χρήση του διαδικτύου ο άνθρωπος ενημερώνεται για το τι γίνεται γύρω του, ψυχαγωγείται, επικοινωνεί με άλλους λαούς ή μακρινούς φίλους-συγγενείς.

Επίσης το διαδίκτυο βοηθάει στην οικονομική δραστηριότητα του ατόμου διότι μπορεί να αγοράσει πράγματα μέσω του διαδικτύου.
Όμως η αρνητική χρήση του διαδικτύου μπορεί να προκαλέσει κινδύνους όπως:
παραπληροφόρηση
μετατροπή του ανθρώπου σε παθητικό δεκτή μηνυμάτων
εθισμός στο διαδίκτυο, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει στην αποπλάνηση ανηλίκων ή ακόμα πιο ακραία στην εξαφάνιση ή στο θάνατο τους.

Νομικός Φώτης


Το διαδίκτυο θεωρείται ένα πολύ σημαντικό μέσο στην ζωή μας σχετικά με την επικοινωνία, την ψυχαγωγία και την ενημέρωση. Όμως απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή διότι μπορεί να επιφέρει σοβαρούς κινδύνους. Αρχικά το άτομο μπορεί να αποκτήσει πολλές γνώσεις και να ενημερωθεί για φαινόμενα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με άλλους λαούς, μαθαίνοντας με αυτόν τον τρόπο τις νοοτροπίες και τους πολιτισμούς όλου του κόσμου. Ακόμη με τη χρήση του διαδικτύου το άτομο ψυχαγωγείται με διάφορα παιχνίδια, με μουσική, με ταινίες και βίντεο.
Από την άλλη πλευρά όμως, η λανθασμένη χρήση του διαδικτύου οδηγεί το άτομο σε επικίνδυνες πράξεις που μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο. Αρκετοί νέοι υπήρξαν θύματα αυτοκτονίας και ψυχολογικού προβλήματος λόγω της εξάρτησης που είχαν από το διαδίκτυο ή έχοντας έρθει σε επαφή με αγνώστους.
Το διαδίκτυο λοιπόν γίνεται επικίνδυνο εάν δεν ξέρουμε να το χειριζόμαστε σωστά και για αυτόν τον λόγο πρέπει να επιβάλλουμε κάποιο όριο στην χρήση του και συστηματική επίβλεψη από τους γονείς.

Μανέ Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου