Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Αθλητισμός και τα οφέλη του

Ξεκινώντας, ο αθλητισμός είναι μια πανάρχαια ασχολία των Ελλήνων. Μέχρι και σήμερα, μέσα στην πολυάσχολη αυτή κοινωνία μας, βρίσκουμε τρόπο να ξεφεύγουμε από την ρουτίνα και να ασχοληθούμε με τον αθλητισμό, τις τέχνες, και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς έτσι ώστε να «γαληνέψει»
Μπορούμε να πούμε ότι είναι μία από τις λίγες ασχολίες του «σύγχρονου» ανθρώπου που τον αναζωογονούν. Καταρχάς:
Σωματικά
Το άτομο γυμνάζεται και «χτίζει το σώμα» που θέλει, έχοντας μια καλή φυσική κατάσταση.
Αποκτά την «αίσθηση» να πει  όχι στο κάπνισμα, σε επικίνδυνες ουσίες, αφού έχει μάθει να προσέχει το σώμα του.
Νοητικά
Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι: « Νους υγιής εν σώματι υγιεί». Με λίγα λόγια, με το να προπονούμαστε, εξασκούμε και το μυαλό μας. Παραδείγματος χάριν , στις πολεμικές τέχνες.

Ψυχικά
Πολλοί ερευνητές έχουν αποδείξει ότι όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό έχουν : αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση, και βλέπουν τον σώματος με έναν θετικό τρόπο.

Καταλήγουμε, λοιπόν, στο συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος από πολλούς αιώνες πριν είχε και έχει ακόμα την δυνατότητα να γυμναστεί και σωματικά και ψυχικά. Δεν φτάνει όμως ο αθλητισμός για τα επιθυμητά αποτελέσματα. Επιπλέον και η καλή διατροφή συμβάλλει στην επίτευξη στόχων σε αυτόν τον τομέα.

Καξηρή Μαρία


Ο αθλητισμός αποτελεί μια καθημερινή δραστηριότητα για τον περισσότερο κόσμο! Ιδιαίτερα οι νέοι αθλούνται στον ελεύθερο τους χρόνο όχι μόνο σαν χόμπι αλλά πολλές φορές και πιο συστηματικά. Ο αθλητισμός λοιπόν μόνο θετικά μπορεί να αποκομίσει σε κάποιον αφού με τον αθλητισμό γινόμαστε όντα κοινωνικά καθώς γνωρίζουμε περισσότερους ανθρώπους και δεν μένουμε κλειστοί στο σπίτι μας μπροστά από μία οθόνη. Έτσι επωφελούμαστε και σωματικά αφου η πολύωρη έκθεση μπροστά από έναν υπολογιστή είναι βλαβερό για την υγεία μας. Η άθληση σε νεαρή ηλικία βοηθάει τα παιδιά να μάθουν να υπακούουν σε ορισμένους κανόνες και να ανταγωνίζονται μέσα σε υγιείς πλαίσια. Τέλος ο αθλητισμός αποπροσανατολίζει τα παιδιά από κακές επιρροές και συνήθειες!
Μανές Βαγγέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου