Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Συνταγή Σουφλέ

 Υλικά:
  •     5 μερίδες πατάτες
  •     4 κ.σ ελαιόλαδο
  •     5 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
  •     1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
  •     1 σκελίδα σκόρδο
  •     3 ποτήρια γάλα χαμηλών λιπαρών
  •     1 αυγό
  •     2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο (ανάμιξη ρεγγάτο, και γραβιέρα )
  •      Αλάτι,πιπέρι
  •     2 κ.σ κόντ φλάουερ
Οδηγίες:
1.    Πλένουμε καλά της πατάτες με το φλούδι και της τοποθετούμε στο δισκάκι του φούρνου μικροκυμάτων αφού πρώτα της τρυπήσουμε με το μαχαίρι σε διάφορα σημεία . της αφήνουμε για 10 λεπτά στη μέση ισχύ.
2.    Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε μέσα και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το σκόρδο πολτοποιημένα ανακατεύουμε για τρία λεπτά ανακατεύουμε για 2 με 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα μαζί με το χτυπημένο αυγό και το κοντ φλάουερ. Αφήνουμε  να σιγοβράσει για πέντε  λεπτά και έπειτα προσθέτουμε πιπέρι και λίγο αλάτι.
3.    Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ½ τυρί και ανακατεύουμε
4.    Καθαρίζουμε της πατάτες από το φλούδι (θα είναι λίγο σκληρές και θα χρειάζεται λίγο ακόμα ψήσιμο).
5.    Κόβουμε της πατάτες σε ροδέλες και της τοποθετούμε τη μια δίπλα στην άλλη σε ένα λαδωμένο ταψάκι έτσι ώστε να καλυφθεί όλος ο πυθμένας
6.    Αλατίζουμε λίγο της πατάτες και από πάνω ρίχνουμε το μίγμα της γαλοπούλας έτσι ώστε να κάλυψη της πατάτες  και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στους 17 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.


Χριστίνα Ασμάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου