Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Με ή χωρίς διαδίκτυο;

Τα τελευταία χρόνια έχει εισέλθει το διαδίκτυο στην ζωή μας. Αυτό μας έχει επηρεάσει θετικά αλλά κυρίως και αρνητικά. Πέρα από τα καλά  που μας προσφέρει έχουμε σκεφτεί ποτέ , κυρίως εμείς οι νέοι , αν με την κακή του χρήση βρεθούμε θύματα ηλεκτρονικού εγκλήματος;



Ένας παράγοντας που ευνοεί το διαδίκτυο στην ζωή μας είναι η πληροφόρηση που περνούμε από αυτό. Στο σχολείο και στην δουλειά μπορεί να πει κανείς ότι είναι απαραίτητο για μία εργασία που χρειάζεται πληροφορίες πέρα από αυτά που μας δίνει ένα βιβλίο. Ο καθένας μας θα μπορούσε μέσω του διαδικτύου να ενημερώνεται 24 ώρες το 24ωρο. Επιπλέον το διαδίκτυο έχει ψυχαγωγικό χαρακτήρα διότι μας δίνει την δυνατότητα να ενημερωνόμαστε για κινηματογράφο, για θέατρα, βιβλία ή ακόμη και προτάσεις για την βόλτα μας. Επίσης το διαδίκτυο μας δίνει την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με συγγενής μας που βρίσκονται στο εξωτερικό.
Πέρα από τα πλεονεκτήματα αυτά υπάρχουν και πολλοί κίνδυνοι. Πρώτα από όλα υπάρχουν παιχνίδια χωρίς κάποιο έλεγχο, με τα οποία παίζουν τα παιδιά και μ’αυτό τον τρόπο γίνονται θύματα παιδόφιλων. Επίσης, νέοι επικοινωνούν μέσω των social media με αγνώστους και ανεβάζουν συνεχώς προσωπικές φωτογραφίες, με αποτέλεσμα να γίνονται θύματα ηλεκτρονικού εγκλήματος. Πολύ επικίνδυνος παράγοντας είναι ο εθισμός όλη το 24ωρό πάνω από μία οθόνη που κάνει τα παιδιά να αποξενώνονται και να απομακρύνονται είτε από την οικογένεια τους είτε από την παρέα τους. Πολλά παιδιά/νέοι γνωρίζουν άτομα από διάφορα μέρη του κόσμου με αποτέλεσμα να απορρίπτουν τους παλιούς τους φίλους.
Συμπεραίνοντας, το διαδίκτυο είναι απαραίτητο για την ζωή μας αν το χρησιμοποιούμε σωστά και τακτικά. Όμως πολλές φορές γίνεται επικίνδυνος παράγοντας στην ζωή μας. Τελικά το διαδίκτυο κατάφερε να ενώσει άτομα από την άλλη άκρη του κόσμου και να χωρίζει άτομα από την ίδια γειτονιά.
Ιωάννα Σεϊντινάι & Μαρία Κολώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου