Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Παγκόσμια ημέρα υγείας

Το 1948 7 Απριλίου  δημιουργήθηκε ο παγκόσμιος οργανισμός υγειάς ένα εξειδικευμένο όργανο του ΟΗΕ για θέματα υγείας. Αυτή η μέρα  είναι αφιερωμένη στην ασφάλεια των τροφίμων όπου αφορά την προστασία των καταναλωτών από τον κίνδυνο τροφικών δηλητηριάσεων και τροφιμογενων λοιμώξεων οξέων ή χρόνιων η οποίες προκαλούνται από βακτήρια και ιούς.
Η διατροφή αποτελεί ένα από τους πιο σημαντικούς παράγοντες εμφάνισης πολλών χρόνιων νοσημάτων. Ο στόχος του οργανισμού είναι η ελάττωση της μικροβιακής αντοχής η οποία παρουσιάζει αυξητικές τάσεις. Σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας:
1. Δώστε έμφαση στην καθαριότητα και την υγιεινή των τροφίμων
2. Ξεχωρίστε τα ωμά και μαγειρεμένα τρόφιμα. Χρησιμοποιήστε διαφορετικά εργαλεία για παράδειγμα μαχαίρια κοπής.
3. Μαγειρέψτε καλά τα τρόφιμα ιδιαίτερα το κρέας τα πουλερικά τα αυγά και τα θαλασσινά.
4. Διατηρήστε τα τρόφιμα σε ασφαλείς θερμοκρασίες.
5. Χρησιμοποιήστε ασφαλές νερό για την μαγειρική και ασφαλείς πρώτες ύλες.



Αυγουστίδης Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου